(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Croassant
Potřebné ingredience
45 dkg hladké mouky 7,5 dkg cukru 300 ml mléka kostka droždí sůl 25 dkg másla
Postup přípravy
Z mouky,mléka,cukru,soli a droždí vypracujeme těsto a necháme chvilku vykynout.Poté vyválíme čtverec a doprostřed vložíme rozválené máslo.Složíme jako obálku a pak na třetiny,vznikne obdélník,který dáme přikrytý folií odpočinout asi na půl hod.do lednice.Po půl hodině vyndáme a vyválíme na obdélník a složíme opět na třetiny a zpět do lednice.Toto opakujeme 3x a vždy skládáme obráceně.Pak si vyválíme obdelník a nakrájíme úzké dlouhé trojúhelníky,které nahoře nařízneme a zamotáme do tvaru rohlíku.Necháme ještě trochu vykynout,potřeme vejcem a pečeme do růžova.Já na některé dala mandlové plátky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hnědovláska
(upraveno)
26. 11. 2014, 11:49
Jaký cukr do těsta používáte? Děkuji
čikoušek
(upraveno)
28. 11. 2014, 15:45
@Hnědovláska
Já používám krupici
laskonka333
(upraveno)
21. 11. 2014, 20:49
Vera N
(upraveno)
21. 11. 2014, 20:46
lidare
(upraveno)
21. 11. 2014, 16:41
kdysi jsem zkoušela,ale nepovedly se moc,zkusím toto těsto
čikoušek
(upraveno)
21. 11. 2014, 17:46
@lidare
Tak toto je opravdu dobré,ale musí se dodržet překládání těsta.Všude píšou,že se musí nechat do druhého dne.Já zadělávala dopoledne a odpoledne jsem je upekla.Důležité je alespoň 3x překládat.